Kontakta

Kontaktformulär

Om Kihlander Retoriska

Företaget Kihlander Retoriska har funnits sedan 2020 och drivs av mig, Thérese Kihlander. Jag har med åren förlikat mig med att jag är en sann ”retoriknörd”. Och jag har så länge jag kan minnas fascinerats av människor som får andra att vilja lyssna och läsa vidare.

Mitt ”nörderi” för retorik har gjort att jag idag har över 10 års erfarenhet av att ha spökskrivit tal på beställning, och givetvis har jag själv även hållit en massa tal genom åren. I sisådär 12 års tid har jag även återkommande anlitats som skribent och föreläsare inom området retorik.

Min utbildningsbakgrund
Innan jag startade mitt eget företag har jag arbetat med (inte helt otippat kanske) strategisk kommunikation, skrivande, marknadsföring, samt lobbying och diplomati i olika yrkesroller.

Jag har en examen i retorik med inriktning kommunikativt ledarskap från Örebro Universitet, och har även studerat media- och kommunikationsvetenskap samt psykologi. Utöver detta har jag också gått diverse utbildningar för Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) inom kriskommunikation, vidareutbildat mig genom Svensk Näringsliv inom påverkan för unga ledare, samt så har jag även tillgodosett mig en utbildning inom motiverande samtal (MI).

Drömmen om det egna företaget
Mitt företagande började i januari 2020, vid sidan av mitt dåvarande jobb som näringslivsansvarig inom offentlig sektor. Våren 2023 vågade jag satsa på företaget ordentligt och lever idag med företaget som min huvudsakliga sysselsättning.

Idag har jag uppdrag åt bland annat många privatpersoner, diverse tidningar och förlag, företag och föreningar, samt åt SVT och Sveriges Radio.

Vem är hon då?
Privat lever jag med sambo sedan snart 6 år tillbaka, är svag för pommes, tunga marklyft samt italienska viner. Dessutom hittar jag alltid nya partyrimixar av välkända låtar (till mina kompisars både glädje och förtret).

Jag är uppvuxen på landet och med devisen att sport ska lukta bensin. Så alla typer av fordon intresserar mig för det mesta. Torsdagar leder jag gruppträningspass på Friskis & Svettis, och på somrarna åker jag gärna i min gamla Volvo Amazon, som är min ögonsten. Jag tävlade länge i motocross och konståkning under ungdomen (oj nu fick ni nog bilden av att jag är lastgammal...) Men riktigt så är det ju inte, firade min 30-åriga födelsedag vintern 2023.

Det var lite om mig. Vill du veta mer är du välkommen att kontakta mig. Och hörrö, stort tack för att du besöker min webbplats!

Varma hälsningar,

Thérese